Thursday, June 30, 2011

where is my little baby...???

heloooooo....
lama kan...x hapdet sejak balik dr vandung....
after balik dr vandung trus demam..
then bukak jer skolah...
trus bzzzzzz yg amats...
nak pg pitness pon xde masa ok....

bcoz xle nak berpikir sejak akhir2 ini....wat entry ni je la dulu...
dah free nnt baru pkir nak wat entry per plak....

 wif her fav finger lickin' good

she s grown up so fast yo....


maner la pegi nya my little baby ye?

rindu plak saat2 layan karenah baby ms 4 tahun lepas.....

hahahahhaha...aper punyer entry laaa...

::SEKIAN::


Tuesday, June 7, 2011

::Holli Holiday @ Bandung, Indonesia::


Day 1...

tgh xcited la kunun kan.... ;p

pi balik naik MAS yg kunun klas la....
kitaorg pg balik makan menu yg sama...
MAS xde duhet ka nak tukar menu oiii....
loya rase nak muntah kay....
tu blum lg ader satu insiden yg non acceptable...xpe lepaih nih kay..

cantik kan!

teman baru...chi chi from bandung... ;D

model airport bandung..  ;p

kat sini terjadi nyer satu insiden yg mmg la xle accept...
beg ku tertinggal di keyel....
bukan sbb aku cuai ye...
yg ini pihak MAS yg sangat cuai....
entah cuai ape nyer pon aku x tau....
moral of the story, jgn chek in beg kat KL Sentral....suwey u....
dua hari aku sehelai sepinggang...
bedak sikat sumer ehsan kengkawan...eben pantiliner kehkehkeh....(thanx ahlo! )

angkutan kota -- mcm bas mini la...

weols x naik nih....bisa sesat di bandungan...
;p
kat sini macam takde undang2 jalan raya, sukati la nak potong belah kiri ke, nak celah smpi tahap menhimpit ker...sukati....
tapi org bandung tak suker kecelakaan ( kemalangan )....
walaopon cam xde undang2 jlnraya ....tapi mrk sgt kool bwk kete...
hon cam biase tapi xdela nak marah2 org sbb tak dpt jalan...;p

kalao nmpk org berjalan melintas, mrk akan trus slowkan kete...
x mcm kiter 
lagi la org tuh nak lintas lagi laju tekan pedal minyak kasik org tuh cepat mampus... ;p
baik la kire nyer org2 kat bandung ni....( tp jakarta laen ye...jgn salah anggap )

kitaorg ader supir yg nungguin...
mula2 dier hantar org laen....
hr kedua ngan pak iwan...( enggak ada gmbrnya dlm kamera ini )

la....diorg lagik!

FO( factory outlet) yg first...
oke la banyak juga yg muwah2....
berduyun-duyun manusia ke rumah mode nih....malaysia ade, indonesia lg la ramai...
hasil tangkapan: baju mimi, baju utk tdo mlm tu, dan baju yg ok...
x banyak bli mse kat cni...
sbb masa ni kitab weols x siap lagi...(kitab- rege tukaran wang mesia indon )
tapi tasha udah terjebak...
nyesal dier x bwk kredit kad n atm kad ( ngalim gtu... )

makan time!

lepas penat shop2 kat rumah mode, weols trus g makan...
tapi jam baru pukul 5.30 pm...
waktu kat cn lewat 1 jam...
agak janggal la biler 5.30 pm weols sumer dah lapar....;p

maksud sangkuriang aku x tau ape...;p

gurami bakar...( ikan talapia benornyer)

kami pilih ini utk hidangan 4 org..

nasi liwet ( bukan liwat tutttt ye ) ;p
ayam bakar ( siap bakar ngan kepala ayam...loya tekakku lepastu )
tempe...( sedap, lembut dan wangi )
ikan masin
ulam-ulaman
keropok
tauhu

rege kitaorg makan, dah x hengat sbb banyak sgt ratus ribunyer...fenin!
 mlm tuh pak supir bawak weols kat toko tiga...
best woooo jeans levi kat cini.....
aku rembat 2 pasang....cantik...xla macam golok mali....;p
rege pon ok...siap ader diskaun....
kalau nak potong, 10 min jer...rege IR10,000

seluar bub...

weols tdo kt flores gallery hotel....
muwah dan bepatutan plus selesa...
weols dapat cam bilik atas tapi ader 3 bilik siap dapor lagi...

day 2....

misi utama...
mencari kain2 ela....kunun utk raye la kan...
entah sempat siap ke idak....

b4 dat....kat hotel tu diorang sediakan sarapan....
nasi kunyit kot...ade tempe, telo mihun timun ngan keropok...
sedap gak...

oke kontiniu...


terlalu banyak kain wa...cakap lu....
boleh giler tau nak pilih...kihkihkih
;p
tapi ikut tebal poket la.....
kalo byk uang nya...bisa saja...;p

gerai2 tepi jalan...

xberani nak cuber walaupon nmpk mcm best...
kang x pasal2 ceri beri.....hilang nikmat shopping.....
ader org tuh didnt eat local fud trus kena curse ceri beri!....kahkahkah... ;p

masakan padang...

sedap makan kat sini....
tapi once uols masuk, ol the kastemer kecek malaysia...
kahkahkah....sumer pak supir antar saner.... ;p

after makan sambung balik ker pasar baru....
dah penat...
lom balik lagi tau....

pegi sini plak....

dan juga yg ini...


uish...tpt2 gini mmg sgt mengilakan weols sumer...okay...
xpenah terjadi kalo kat mesia....;p
dan satu lagi beza SA kat sini, diorang cam tahu la tugas melipat dan melayan kastemer tu mmg kerje deyols...
walaopon aku sepah sepuluh kali kain yg dah lipat....SA tuh dgn muker mesra akan lipat balik tanpe mengomel mcm yg terjadi kat negara kita....sgt mesra la....
kalo kat sini mampuh kene perli + marah ngan SA lagi2 kalo x bli ape2.... ;p

kat heritage nih juge pjah dapat kopi pree kat cafe de wrinkle...( dlm fo ader cafe..)
kopinyer secawan...pree lak tu...duduknyer ader la sejam...kihkihkih...
mase nih ade wifi pree juge...
memasing sibuk la bukak ipong nak hapdate fb la...4square la....whatapp la...sms laqi dan anak kat mesia ..
ekekekekekekekek....

itupon pak iwan nak suh kami pg summit fo...
kami dah rejek sbb poket semakin nipis wey...
nnt ader plak yg kena jadi PATI kat bandung nih.... ;p

malam tuh...jenjalan kat...paris van java...

macam shopping mall...

happening la tpt nih...eben kol 12 pon x mau tutop2....
best...

day3...

sebelom balik igt kan dah nak balik trus,
rupe-rupenyer sambung balik kat pasar baru.....
omeeeeee.....hahahhaha...giler x cik kiah kiter.....

pastu flight kol 2.....so bye2 bandung...c u again nex time....pasti! ;p



Thursday, June 2, 2011

Jom minum petang... :D


kiter pekena teh panas dengan scones wit cream cheese n blueberry jam....
mmmmm....

kalau nak cuba boleh tinjau blog mat gebu......
DTS( namer blog mat gebu ) ni banyak jer idea2 dier utk masak...
walaopon mat gebu hanya goreng ikan n buat sambal belacan jer...
meleleh ayaq liuq wa cakap luuuu... ;p
tapi part paling best ttg blog mat gebu ni kan,
set pinggan mangkuk dier,
macam2 design dier ader...
dr yg tradisional hinggalah yg ala2 english style...

erk...okey la ek....selamat menjamu selera di petang hari....
:D
tuan punye sdg SS (syok sendiri! ;p)


Wednesday, June 1, 2011

:. Ahad yg Lalu :.

Ahad hr tuh ader la sorang cik adik tuh bertunang....
maka semua penduduk kampung sedara mara, mokcik pokcik, kengkawan dtg la
bagi memriahkan lagi majlis....

to r year...Selamat Bertunang!
pesanan dr kak hang dan abg ipaq hang --> jgn nakai2 noo.... ;p

tgk jer la gambar2 yg ditangkap menggunakan kamera jenis bukan DSLR..
;p

Oops...bukan nih yg menjadi tunangan org ari tu ye

ini baru betul......

 kengkawan dr petra
 bakal MIL dier...
 oghe kelate'
 Ooh darl...tpt mu di dapor la... ;p
 bbrp hantaran.... ( buah2an tuh sy yg susunkan ;p)
 tunangan org...
 niela dier kapel istimewa
jejaka2 rajin...( sesaper yg kekosongan, bleh anta rombongan ;p)
kengkawan petrofex ( eh, betulker? kahkahkah )
kami...  ;p
ni plg uniks skali...bakal FIL sarung cincin kat bakal menantu...
satu pembaharuan la katanye... ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...