Saturday, November 10, 2012

Our Road Trip to East Coast...March 2012

;D
meh sini nak citer pasal road trip kami ke kelantan...
dah alang2 aku menunggu utk memasukkan data di kala 3 pagi bagai...
pehtu....loading...duk loading
aku login dia logoutkan
letih ler ahkak ni menunggu nyer....

ok jom....kita lupakan dulu PentaksiranBerasaskanSekolah yg vongoks itew....hewewhew ;p

roadtrip ke kelantan ni bukan sesajer jer nak berroadtrip....
tapi adalah utk majlis menerima menantu utk pihak suami kpd kekanda ku iaitu cik Aye...skang dah jd puan ye...



mcm biasa, nak bertolak ke negeri cik siti wan kembang mestilah awal2 pagi...
spy dapat sampai awal kat sana...

tapi....
sgt malas utk bangun jam 3, 4 pagi...
lastly bertolak jam 9 pagi

mama, abah dan konvoinya dah sudah awal2 bertolak
jam 2 petang mereka sudah sampai...

yang kami ni, jam 6 petang baru sampai
setelah kematu pungkok kami semua... ;p

rumah tumpangan tpt kami tdo di Machang

masa nak makan kat kafe motel tpt menginap ( penat, x koser nak jenjalan bagai )

sok pagi, tau x kami bekfes ape?
ayat bajet jakun ler katerkan...
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

hahahahah.....sik kerabu simple...( finger lickin good habaq hang ;p)

ok...majlis dirumah fengantin sudah pon selesai...
no pic la....sbb kat atas dah tepek foto fengantin

so, memasing akan membawa haluan sendiri
mama abah n the gang akan ke Bachok utk berjumpa kawan lama,
manakala kami n mak uda n the gang akan ke bando kuale ganu
tapi x konvoi la....
ikot suker nko ler
hehehe

last2
sampai kat k.terengganu hotel semua pon full coz choti sekolah kan...
tapi dptla gak cari....
utk 1 malam...tersama pulak dgn geng mak uda ;p

kat lobi hotel Midtown....

xtvt lepas tu,
jalan-jalan kat banda kuala terengganu
sambil mengenang jaman2 muda ahkak dek non...
pfffft
isk
xdelah dek non...
dulu ahkak nkau n cik abg
berkenalan kat bandar kuala ni la

adoiiiii
sgt2 sweet kenangan itew....
*muntah
;p

jalan nak pg seberang takir a.k.a tpt merempit sensorang dgn BGB

 cik abg p jumpa rakan lama smbil makang ikang kat seberang takir....


Sok nyer plan mahu pergi ker seberang takir kat blkg airport
port makang SGT a.k.a Sotong Goreng Tepong ye adik2...

ekceli aku nak carik gerai kayu mcm nak roboh masa zaman aku muda2 dolu2...
kat situ SGT dia sgt2 fresh n digoreng fresh...
xdela asyik reheat jerk
tapi
redho jer la
mungkin mokcik tu pong dah maju dah bina kedai makan batu gamaknya

 ni jer la yg ada kat blkg airport tu....atleast ade jugak kan ;p

ikang, sotonggg, udanggg celop tepong....uish slurppp!

Selesai mentekakdarah sehingga kenyang,
jalan2 ke Uni M'sia Terengganu ( tpt aku belajar ambil degree)

 pintu depan, sama spt ms aku belajar dulu

tapi...









yang ini lain....
totally different!
hah! untung budak2 jaman skarang ni....
maju habis Univ ni skarang...


ms zaman aku dahulu, hanya la hutang paya jer yang terbongkang luas

ish, jelessssssss!

;p


singgah plak kat pantai Tok Jembal kat tepi hostel
pantai ni tpt feveret aku n kawan2 utk lepak
sambil caarik ilham
hahahaha... :D

 dah lain dah rupa pantai ni.....dah x macam dulu, xcantik dah! ;(

okeh, dah setel lawatan ke UMT
kami pon konoon nak gerak pulang ke KL mengikut highway bukit besi

 bye2 ganu...

heheh...
sebelom tu singgah dulu pantai batu burok yg terkenal tu sambil
lepak2 buang masa ( xtau masa tuu hujan dah nak turun mcm ribut)
sambil makang2 kepok leko ;p

 masih cantik pantai di sini...

 pasirrrrr nyer best sgt bila dipijak-pijak
hehehehe...

 riang ria di pantai...

 eh, sempat pulak main layang2

 budak bandar x penah main layang2 la katakan...ahaks ;p

petang tu juga kami pulang tapi'
aku x jumpa2 highway bukit besi...
dah akhirnya kami lalu jalan lama.
berasappppppp habaq hang!
siap jem bagai kat kemaman oke....
sakit kepala makcik yg memandu ini

 rantau petronas yg mengeluarkan api...

sampai kat kuantan, dah malam
kami pon buat keputusan utk tdo 1 mlm lagi
sbb
dah x larat dah....
mata terkedip-kedip tgk lampu kereta kat jalan....

owh....masa ni pon bekalan baju dah tinggal sepasang jer coz xde laundry
yang boleh siapkan baju dlm 24hrs...
;p
tdolah kami dgn lena dgn baju busuk seharian..OMG deng betol.

esoknya, bangun trus bertolak dr Kuantan ke KL...

wajib singgah di temerloh utk makan patin tempoyak, sedapppp sgt walaupon aku bukan penggemar tegar tempoyak ....i likeeee!

Maka tamatlah roadtrip kami KL-Machang-K.Terengganu-Kuantan-KL
yg memakan masa 4 hari 3 malam...

Kalau suh aku repeat utk memandu melalui KL-Gua Musang,
Chek tobat hokey.....x sanggup
skali seumur hidop ok la kot...
tapi
sebagai penumpang, bolehla
dan
aku sgt suka roadtrip ini....

kalau ada masa, wang dan keringat kami akan berroadtrip ke tpt len pulak.
BYE, Adios :D





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...