Friday, February 22, 2013

HK-Stanley

#hahaha....lamer giler aku nak sambung ceiter HK, x siap sampai ke sudah....almaklom  byk tugas yg belom dikerjakan...

Hari kedua kami di HK...

Bila kita buat itenery, x semestinya benda tu kita akan ikot bulat2. sebabnya kita hanya merancang dan Allah shj yg menentukannya. Itulah yg terjadi pada hari pertama kami. sepatutnya pada malam kami sampai tu kami akan ke avenue of star di tsim sa sui....but what to do....kami penat dan tdo awal. bertabah jer la....





So, pepagi dah kejut bangun semua org utk sarapan roti gardenia terpenyek, milo 3 in 1 and instant mushroom soup...aduh...sejuk giler....cumer x kuar asap kat mulot jer....tambah plak bilik ni ada aircond trus beku. Check2 suhu dalam 16 degree Celcius....takdela rendah sgt kan....tapi sejukkkkk gaks

Pagi ni kami kena pindah balik kat HK Hostel. Dah siap mandi hot shower bagai, hangkut beg dan ucap selamat tinggal kat aunty indon tu....siap cakap kalau dtg lagi nnt kami nak tdo kat sini...heheheheh

Cuaca agak mendung dan pagi tadi adalah hujan! Kami harap takdela hujan masa kami jenjalan nnt....Ameen. :)

our hostel was on  this boutique 

get ready to explore HK!
sini pon ada SOGO tapi bukan yg cam kat jln TAR tu ye....sini klesss skit =p
stanley market @stanley




byk barang tapi mahelllll...
depan waterfront....sejukkkkkk tau skang ni!





korang faham ker aku nak balik mana? lol.
bersih jer bas dekat HK ni ...tapi laju mcm nak bunuh kami!
pemandangan di pesisir pantai di stanley

Masa ni kami on the to HK island balik.....plannyer nak makan di Masjid Ammar Osman Ramju....dah lapar dah sebenarnya sebab sejukkkkk sgt! aku dah tersalah forecast whether la....rasanya disini dah masuk winter....huhuhu....abis la kamiiiii....bawak baju nipis2 jer........sampai sini dulu nnt sambung lagi....ciao



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...