Sunday, June 2, 2013

Magical World Of Disneyland HK ;) - 1



Ini adalah sambungan dr entry yg lalu...

Tujuan kami ke HK adalah kerana nak ke Disneyland.....impian semasa jadi kanak2 dulu-dulu..... :)
Cadangnya hari ke 3 dan ke 4 sbb rasa2 nya 1 hari manalah cukup nak tawaf tpt2 mcm tu kan.....

Cuaca agak mendung juga waktu kami keluar dr hostel....kami menaiki MTR utk ke sana...jgn risau, kalau masih boleh baca map, anda tidak akan sesat didlm MTR HK...hehehe


tren utk ke Disneyland mmg kiutt



Bila dah keluar tren tu, mmg sgt2 teruja....lagi bila nak dekat dgn pintu masuk, sbb dipasang lagu2 magical world of disney.....lagila rasa macam tgh mimpi di siang hari.....heheh

Kenangan di hadapan pintu gerbang.....


teruja betul anak kecil ni sbb dah memahami apa yg berada disekelilingnya


jom masuk!

bergambar kenangan dulu...
Cuaca mmg mendung jer ....tapi hujannya agak sikit2 jer....xdela sampai basah kepala...cuaca jgn cakap la....mmg sejuk bg kiter yg x biasa dgn musim sejuk.....pakej lengkap= hujan gerimis + sejuk + berangin sama dengan GIGIL lerrrr ....pakai baju mmg dua lapis sbb x tahan dgn angin yg bertiup.....

pemandangan dr kaw keretapi- main street USA


bermain dgn carousel di Fantasyland

                    Mickey's PhilharMagic - wajib utk di tonton....sgt2 best!

Dekat Fantsyland tu xde la kami layan semua permainan yg ada.....hanya yg anak mahu dan beratur nya tidak panjang jer...kalau nak layan semua mmg x cukup 10 hari......

Lepas tu kami pergi ke bhgn Toy Story Land......kaw ni mmg aku suka sbb meningatkan aku kat cerita kartun toy story yg kiut miut tu......ye, aku mmg penonton tegar rancangan kartun Walt Disney..... ;)

Bersama Woody n friends



Andy's control car


walaupon tidakla mencabar mana, tapi saya mmg tak sanggup! ;p

Saya hanya sanggup bermain ini bersama dgn anak saya...hehehe

dan juga yg ini.....baru angin bertiup, kepala lutut saya dah ketaq semacam..... ;p

Br nak tangkap gambar dgn Jessie, tapi dah terlambat pulakkkkk 

Rumah Tarzan Di Adventureland
Waktu ni dah melepasi waktu makan tengah hari.......sblom tu kami adalah beli jagung rebus dgn aiskrim kat stall yg ada di situ...sekadar nak lapik2 perut....bukan apa, sejuk2 ni perut cepat lapar tapi xdela haus sbb kami x minum byk air sbb sejuk kan.... hikhikhik

Kami terus ke Adventureland utk mencari tempat makan HALAL iaitu di Tahitian Terrence......tapi aku tersalah ambil menu, pergi ambil menu di bawah ni....fully vegeterian....nasik dengan dal kaler2.....langsung x lalu nak makan......harga kalau x silap dalam HKD60++ kot......rugi2 sob2...sob...padahal byk lagi seleksi yg lain aku leh pilih......

tak shedapppp uols! giler ker haku p pilih menu ni....
 Selesai makan kami ke Grizzly Guclh yg bertemakan Wild2 West......bagi aku biasa jer la sbb aku x kenal pon kartun Grizzly ni.....kami tangkap2 gambar jer kat sini......permainan yg ada keretapi jer la......

model Coca Cola 2050 ;p

Grizzly Gulch area...

si kecil pula

tiba2 lalu pula di sini.....
waktu utk parade adalah dlm 3.30pm kalau x silap.....sedang2 kami lalu kat sini nak parade sdg berlangsung....tgk2 jam mcm dah habis sudah....mmmm malaih ler nak terkejar2....letih la....x rugi kot bg aku....



dihadapan sleeping beauty castle

berpeluang utk bersembang-sembang dgn kakak2 pwincesss ;p

aksi spoting dgn mahluk telinger tajam... ;p

dihadapan disalah sebuah kedai di main street USA

posing jer deme ni lah.....
Ok...disbbkan nak kejar solat jamak zuhur dan asar, kami balik awal....maghrib adalah pkol 6.30pm uols....mau terbabas nnt....ms nak balik tu siap terjumpa pula dgn org Penang....dua org kawan baik....sembang2 jap tanya dok kt maner kt HK ni....depa dok hotel katanya...mahai....Ofkos....HK paling busuk 1 malam RM300...depa mai naik Cathay P....sales...dapat muwah...mmmmmm best ler...dpt nek kapai terobang besau....hikhikhik....lepas tu kami  chow balik naik MTR....

 k, bai


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...